achtergrond
EnschedeEclips
EnschedeEclips
Enschede is een stad waarin iedereen meetelt en ook meedoet. Een stad waarin alle inwoners zich thuis en veilig voelen. Enschede zet zich dan ook in voor een tolerante en ruimdenkende samenleving, met ruimte voor een diversiteit aan inwoners. Een stad waarin ‘anders zijn’ wordt geaccepteerd en gerespecteerd. Een Euregionale centrumgemeente, waar de LHBTI-gemeenschap zich thuis voelt, gebruik van maakt en graag gezien is. Een stad waar je op elkaar let en omzien naar elkaar centraal staat. En dat in een regio waar het noaberschap nog steeds een diepe betekenis heeft. Enschede is een trotse stad in het oosten van het land met ongeveer 160 nationaliteiten. Het maakt van ons een internationale stad. Mensen met verschillende culturen, achtergronden, geaardheid, gender (identiteit), leeftijd, geloofsovertuiging, politieke kleur, maatschappelijke status, opleidingsniveau, functionele beperking en interessegebieden. Samen maken zij Enschede. Iedereen is anders. Diversiteit geeft kleur aan onze samenleving en zorgt ervoor dat we juist van elkaars verschil, elkaars kwaliteiten en talenten, gebruik kunnen maken. Het is de kracht van het verschil. In Enschede heb je de vrijheid en recht om te zijn wie je bent, te doen en te houden van wie je wil. Het zijn van jezelf is ons ideaal. Trots gaan we onze weg.
allen zijn anders samen zijn we één
Enschede samen maken wij Enschede de kracht van het verschil “het zijn van jezelf” is ons ideaal kunstwerk als symbool van tolerantie en acceptatie
EnschedeEclips,ontwerper Edward Janssen
Enschede is een stad waarin iedereen meetelt en ook meedoet. Een stad waarin alle inwoners zich thuis en veilig voelen. Enschede zet zich dan ook in voor een tolerante en ruimdenkende samenleving, met ruimte voor een diversiteit aan inwoners. Een stad waarin ‘anders zijn’ wordt geaccepteerd en gerespecteerd. Een Euregionale centrumgemeente, waar de LHBTI- gemeenschap zich thuis voelt, gebruik van maakt en graag gezien is. Een stad waar je op elkaar let en omzien naar elkaar centraal staat. En dat in een regio waar het noaberschap nog steeds een diepe betekenis heeft. Enschede is een trotse stad in het oosten van het land met ongeveer 160 nationaliteiten. Het maakt van ons een internationale stad. Mensen met verschillende culturen, achtergronden, geaardheid, gender (identiteit), leeftijd, geloofsovertuiging, politieke kleur, maatschappelijke status, opleidingsniveau, functionele beperking en interessegebieden. Samen maken zij Enschede. Iedereen is anders. Diversiteit geeft kleur aan onze samenleving en zorgt ervoor dat we juist van elkaars verschil, elkaars kwaliteiten en talenten, gebruik kunnen maken. Het is de kracht van het verschil. In Enschede heb je de vrijheid en recht om te zijn wie je bent, te doen en te houden van wie je wil. Het zijn van jezelf is ons ideaal. Trots gaan we onze weg.
  achtergrond